lunes, 8 de junio de 2015

Rànquing: Coneix a les millors jugadores de la lliga de Vòlei






















viernes, 5 de junio de 2015

Finalitza la lliga de vòlei platja amb el triomf dels favorits

En la categoria femenina el triomf ha estat per a Vanesa Hernández i Ada Álvarez i en categoria mixta van guanyar els favorits, la parella formada per Sandro Marques i Olga Chaves.


Dos de las parejas que han competido en la categoría femenina /CEDIDA


La Federació de Ceuta de vòlei platja que dirigeix ​​Sergio Mena Escalante, ha donat per finalitzada l'última jornada de competició a la platja del Chorrillo. En la categoria masculina ha vençut Sandro Marques i Jesús Yáñez, que van aconseguir imposar-se en la final a Mohamed Mohamed i Daniel Bellón, quedant en tercer lloc José Orduña i José Martínez. En la categoria femenina van ser Vanesa Hernández I Ada Álvarez les que van aconseguir el primer lloc després de vèncer a les favorites Olga Chaves i Isabel Marín que en aquesta ocasió van haver de conformar amb un segon lloc. Yasmina i Noor Hassan van quedar les terceres.En la categoria mixta van vèncer els favorits, la parella formada per Sandro Marques i Olga Chaves. En segon lloc José Orduña i Ana Palomares i en tercer lloc Sergio Mena I Vanesa Hernández.

Espanya derrota de manera contundent a Portugal

Dimecres els dos equips es tornaran a trobar, aquest cop a Leganés; els partits serveix per preparar el Preeuropeu del cap de setmana.

España derrota de manera contundente a Portugal La selecció absoluta masculina ha començat de manera brillant la seva preparació per al Preeuropeu d'aquest cap de setmana. Espanya va derrotar a Portugal 3-0 (25-20, 25-19, 25-22) en el primer partit del Torneig Bilateral amistós que els dos combinats nacionals van disputar a la localitat madrilenya de Pinto, i que serveix per preparar la transcendental cita de la fi de setmana, en què la selecció espanyola es jugarà el pas a proper 
Campionat d'Europa.

L'esquadra que entrena Fernando Muñoz va imposar sobre la pista serietat i eficàcia en el seu primer partit amistós de la temporada, i va derrotar a un conjunt lusità que no va poder contrarestar la solvència espanyola. Els nacionals van mostrar des de l'inici de la trobada una patent solidesa i dirigits per Guillermo Hernán, i amb Fran Ruiz i Juan Carlos Barcala com a principals puntals ofensius, es van fer amb el comandament del joc a partir dels primers punts del primer set. Portugal va intentar contrarestar l'encert local, però els propis errors visitants van acabar per hipotecar les opcions lusitanes de remontadada. 25-20 i Espanya sotmetia als seus rivals en un gran primer parcial.Portugal va intentar prendre la iniciativa de la trobada i va tractar d'imposar el seu joc en el segon set. No obstant això, la varietat ofensiva que va aportar Guillermo Hernán, i la finalització de Joan Carles Barcala, Fran Ruiz o Sergio Noda va acabar per desequilibrar el parcial 25-19.

Amb la tercera mànega va arribar una certa reacció lusitana i l'esquadra visitant va demostrar més mordent en el seu joc. No obstant això, tot i els intents rivals, Espanya mai va deixar que el conjunt del país veí marxés amb avantatge en el marcador parcial. Les diferències es van mantenir al mínim i cada vegada que Portugal tractava d'avançar-se en l'electrònic, Espanya constatava la seva eficàcia. Amb igualtat es va arribar a la fase decisiva del set, però els nervis no van afectar als espanyols. La enganxada local va impedir la reacció rival i els nacionals van tancar el setembre 25-22. Després d'aquests tres sets reglamentaris, es va disputar un quart període.D'aquesta manera tan brillant, Espanya va tancar el seu primer partit del Torneig Bilateral que l'enfronta a Portugal. Dimecres els dos equips es tornaran a trobar, aquest cop a Leganés, a les 19.30 hores.

Holanda deixa a Espanya a un pas de l'eliminació europea

 
Va guanyar 0-3 a Leganés, i ara els espanyols haurien de tornar-li el resultat o aconseguir un 1-3 per forçar el set d'or a Holanda el pròxim 31.


Holanda deja a España al borde de la eliminación europeaLa Selecció masculina va perdre contra Holanda 0-3 (22-25, 19-25, 19-25) en el partit d'anada de la tercera ronda del Preeuropeu que es va celebrar a la localitat madrilenya de Leganés. Malgrat que els nacionals ho van intentar en tot moment, Holanda va imposar el seu poder físic per doblegar els deixebles de Fernando Muñoz en tres sets i obligar ara a Espanya a realitzar tota una gesta en el partit de tornada que es disputarà la setmana que ve a Holanda.

Un Pavelló Europa ple a vessar per 5.000 espectadors que no van deixar d'animar en cap moment es va erigir en l'escenari ideal per a l'espectacle esportiu que es va viure aquest dissabte a Leganés. El suport del públic va donar ales als espanyols en l'inici del partit; Espanya va mostrar coratge i esperit de lluita en els primers compassos de la trobada. La passió amb què els aficionats vivien el xoc es va reflectir en la il·lusionant actuació dels jugadors sobre la pista en l'inici de set, unes trepidants accions finalitzades per les rematades de Joan Carles Barcala i de Sergio Noda. Espanya va ser capaç de portar la iniciativa durant tot el primer set, però en la fase decisiva del període, la potència física d'Holanda va propiciar que els visitants forcessin l'empat i es fessin amb una efímera avantatge.Els espanyols van lluitar en tot moment i van salvar fins i tot una pilota de set, però finalment no van poder evitar que Holanda s'avancés en la trobada 22-25. Els espanyols van seguir presentant batalla després de la represa però el tremend bloqueig holandès va donar avantatge als visitants en la segona mànega. Els nacionals van tractar de trobar solucions al mur sobre la xarxa que van plantejar els oranje mitjançant la varietat ofensiva atorgada per Guillermo Hernán, però els atacs de Dick Kooy van llançar a Holanda en el set cap a la mediació del període, adquirint un avantatge que seria definitiva. Espanya ho va intentar però Holanda va mantenir la seva eficàcia i va col·locar el 19-25 en la segona mànega.Amb 0-2 a l'electrònic, el poder holandès es va fer encara més notable, i els visitants van usar la tremenda enganxada de Kay Van Dijk i Dick Kooy per trencar les diferències inicials ja des del primer temps tècnic del tercer set. Les distàncies van anar creixent a favor dels visitants fins a fer-insalvables, de tal manera que tot i els intents locals, una rematada de Kay Van Dijk va suposar el 19-25 que tancava la trobada 0-3. Espanya necessita ara realitzar tot un gesta en el partit de tornada que es disputarà diumenge que ve a Holanda, en què hauran de vèncer per 0-3 o 1-3 per forçar el set d'or.

Lliga Mundial de Voleibol

La Lliga Mundial de Voleibol és una competició anual masculina. Va ser creada el 1990 i enfronta les millors seleccions del món. És la competició de major durada organitzada per la FIVB i la que més diners deixa.
 

Lliga Mundial de Voleibol de la FIVB
Temporada o torneig actualLiga Mundial de Voleibol de 2014
 
Dades generals
esport: Voleibol
Fundació: 1990
Equips participants: 16
 
Dades estadístiques
Campió actual: Estats Units
Més campionats: Brasil (9)


Actual sistema de joc 

A la Lliga Mundial classifiquen els millors 14 del torneig anterior. La resta ha de revalidar la seva plaça contra el guanyador d'algun dels diferents tornejos continentals.
Els 16 participants es divideixen en quatre zones, A, B, C i D. A cada zona s'enfronten tots contra tots (Ronda Intercontinental), quatre vegades contra cada equip, sent cada equip local dues vegades i dues vegades visitant. Els partits es disputen cada setmana, en dies divendres, dissabtes i diumenges. Es comptabilitzen tres punts per victòria, en cas que el joc duri 5 sets la puntuació és de dos punts per al vencedor i un per al perdedor.
En acabar tots els partits, els dos millors equips de cada zona en la taula, excepte el segon de la zona C, classifiquen a la ronda final, als quals se li suma l'amfitrió de la ronda final.
En cas que es produeixi un empat en punts entre dos o més equips, la classificació es defineix dividint el nombre de punts aconseguits en tots els partits pel nombre de punts en contra.
En la següent ronda, que ja es disputa a la ciutat seu, els sis equips classificats es divideixen en dues zones, A i B, en què també s'enfronten tots contra tots, però només una vegada davant de cada rival. Els dos millors de cada zona classifiquen a les semifinals.
    En semifinals, el primer de la zona A s'enfronta al segon de la zona B i viceversa.
    Els dos equips no clasficados a semifinals juguen pel 5è lloc.
    Els dos equips que van caure en semifinals juguen pel 3.er lloc.
    Els dos equips que van vèncer en semifinals juguen la final.

Moviments tècnics


El tot vent:

El tot vent és el fonament tècnic més bàsic i elemental del voleibol i tenint en compte la importància que revesteix, sobretot en les accions ofensives d'un equip, hem de considerar totes les possibles alternatives com pot realitzar-se.Ja és conegut per tots que el tot vent de pilotes altes amb dues mans podrà executar-se endavant, enrere i lateral; i que durant l'execució principalment els moviments executats pels braços seran els que ens permetran observar una acció diferent en cada cas. Abans de començar amb la descripció tècnica de cada un d'ells, hem d'aclarir que el tot vent executat amb intencions de preparar l'atac és el que s'anomena PASE.

Tot vent ENRERE DE PILOTES ALTES:


És una passada que s'utilitza amb l'objectiu d'enganyar al contrari, ja que se li ocasiona a la trajectòria de la pilota un canvi sobtat i inesperat en la seva direcció, per des concertar l'adversari en la seva col·locació i organització defensiva. Aquest tipus de passi algunes vegades pot utilitzar-se en situacions de constrenyiment, però, generalment és l'armador o aixecador de l'equip qui amb més freqüència el fa servir. Una de les tàctiques de joc més usades és la de dirigir la pilota a posicions o llocs on l'equip contrari ofereixi menys resistència i això bé pot aconseguir amb la utilització de la passada enrere, ja que forma una manera sobtada de sorprendre a l'oponent sense donar-li temps de reacció 

Tot vent LATERAL DE PILOTES ALTES:

Aquest tipus de voleo es realitza amb els mateixos objectius tàctics que el descrit anteriorment. Enganyar, sorprendre i no evidenciar són els ingredients que li posen el caràcter als sistemes ofensius d'un bon equip, per aquesta raó el tot vent lateral i el tot vent enrere seran eines de treball que s'utilitzaran amb força freqüència. a 

SERVEI: 

El servei o tregui permet posar la pilota en joc. El seu objectiu principal radica en intentar dificultar la construcció de l'atac de l'equip contrari o arribar a un tant directe.Hi ha diferents tipus de treguis, diferenciant-se entre ells fonamentalment per la forma de cop i la trajectòria descrita per la pilota.

REMAT:

Hi ha diferents tipus de rematada.

    
Rematada diagonal o de front
    
Rematada amb gir: Del cos, de la mà, del braç
    
Acabament lateral (ganxo)
    
Rematada de canell
    
Finta (toc). 


BLOQUEIG:

Aquest és l'element més eficaç de la defensa del camp, sent la seva eficàcia actualment decisiva per al resultat final del joc i principalment en el sector masculí. És un fonament més aviat físic tàctic que físic tècnic. La seva execució tècnica és relativament fàcil, en comparació amb les altres.


 http://www.infowarehouse.com.ve/pugoz/otros/deporte_voleibol.pdf

CURIOSITATS DEL VOLEIBOL  i  MESURES DE LA PISTA DE  VOLEIBOL.





Formació i marcador:

 Un partit està format per tres, quatre o cinc sets. Els partits de voleibol es disputen al millor de cinc tandes que reben, igual que en tennis, el nom de sets. En el moment en què un dels dos equips acumula tres sets guanyats, guanya el partit i es dóna per conclòs l'enfrontament. Un equip guanya un set quan aconsegueix o supera els 25 punts amb un avantatge de dos (ie: amb 25-23 es guanya, però amb 25-24 caldria esperar al 26-24 i així successivament mentre cap dels dos equips no aconsegueixi els dos punts d'avantatge).

 Formació:

Quants jugadors? 

Cada equip juga amb sis jugadors que poden ser substituïts. Tres dels jugadors formen la línia davantera, en tasques d'atac i els altres tres es col·loquen darrere i actuen de defensors o defenses.

Rotacions

Quan un equip anota un punt, serà l'encarregat de posar en joc la pilota. Quan es pren el servei al contrari, els sis jugadors han de rotar la seva posició en el camp en el sentit de les agulles del rellotge. Això fa que tots els jugadors es vagin alternant en les posicions de davanters i defenses.

 


martes, 2 de junio de 2015

Millors jugadors del vòlei

Gilberto Godoy “GIBA” (Brasil)

Si hi ha un jugador clau, important, figura mundial i que es destaqui en un dels equips que disputen el títol del Campionat Mundial de Voleibol aquest és Gilberto Godoy.Giba va néixer el 23 de desembre de 1976 a Londrina (Brasil) i ha estat la insígnia del voleibol del seu país en els últims anys. Diverses vegades campió mundial, Godoy va ser escollit com el millor jugador del planeta en el 2006, quan Brasil va superar 3-0 a Polònia i es va quedar amb el títol.El brasiler mesura 1,92 metres, pesa 85 quilos i des de la posició de passador - atacant, des de molt nen, Giba viu a Curitiba (Brasil), població en la qual va néixer la seva afició pel voleibol. És un altre dels grans esportistes que li ha guanyat la batalla a la mort, ja que en els seus primers anys de vida va lluitar contra la leucèmia, a la qual va derrotar en un extra temps en el cinquè set.Des del 2006 fa part de l'equip Iskra Odintsovo, a Rússia, però sempre està disposat per a acudir a l'anomenat de la seva seleccionat.




Guillermo Falasca (España)







Amb 22 anys i una alçada de 2,01 metres Guillermo Fascal forma part del combinat espanyol, criats esportivament en la concentració permanent de la Federació Espanyola de Voleibol a Palència, Guillermo Falasca és un bon exemple de la nova saba d'aquest esport a Espanya.Nascut a l'Argentina, des de molt jove corre per les venes la passió pel voleibol que li va inculcar el seu pare, Joan Carles, a qui qualifiquen com "un gran jugador".Van arribar a Espanya quan Guillermo tenia 11 anys i la possibilitat de jugar amb la selecció espanyola va ser instantània. Comptaven amb la doble nacionalitat, ja que el seu pare és argentí i la seva mare espanyola.Guillermo recorda que als 17 anys el van cridar per jugar amb la selecció espanyola júnior, "No ho vaig dubtar en cap moment", mentre recalca que "l'estada a Palència va ser fonamental, ja que l'elit actual del voleibol passa per allà".

Tipus de Vòlei


-Volei  platja:
El vòlei o voleibol de platja (també voleibol de platja i vòlei platja), és una variant de voleibol que es juga sobre sorra, generalment a la platja, encara que són molt populars els tornejos en localitats de l'interior amb camps artificials. A partde la superfície de joc, i que es practiqui a l'aire lliure, l'altra variació més visible amb el voleibol és el nombre decomponents de l'equip.






El reglament que s'aplica en competicions oficials estableix equips de dos jugadors sense opció a cap canvi; però la seva gran popularitat fa que el vòlei platja es jugui de manera informal en qualsevol part, i és molt habitual en els tornejos populars establir equips de quatre jugadors.


- Volei assegut:
El voleibol assegut és una variant de voleibol per a atletes discapacitats. La seva vistositat i consegüent popularitat és comparable amb les del voleibol i el vòlei platja. L'estructura del joc és la mateixa que la de voleibol, excepte en els aspectes relatius a la mobilitat dels jugadors:
-Es Exigeix als jugadors que conformen l'equip uns graus de discapacitat mínims.
-Els Jugadors han de romandre asseguts, mantenint la pelvis en contacte amb e
l terra, i l'elevació en el moment de jugarla pilota és falta.
-El Camp i les diferents zones coincideixen amb les de voleibol, salvo per les seves dimensions:
10m de llarg i 6 m d'ample.
-La Línia d'atac s'avança a 2 m de la xarxa.
-La Altura de la xarxa és menor: 1,15 per a homes i 1,05 dones.
A nivell internacional, el voleibol assegut està regit per l'Organització Mundial de Voleibol per a Discapacitats.





-El Bossaball:

És un joc d'equip desenvolupat amb elements de diversos esports: voleibol, futbol i capoeira. Basat en les regles delvoleibol, es juga sobre una superfície de matalassos inflables i llits elàstics, i permet major nombre de tocs i molta mésespectacularitat en els salts.





Inventat a Espanya per l'empresari belga Filip Eyckmans en 2004, es va introduir per primera vegada a les platges espanyoles en l'estiu de 2005.

Tipus de sacs

Tipus de sacs en el voleibol


Hi ha diferents tipus de treguis, diferenciant-se entre ells fonamentalment per la forma de cop i la trajectòria descrita per la pilota.

AMB EFECTE:
Entenem per servei amb efecte (forts) aquells al pilota se li infringeix una rotació durant la seva trajectòria, producte del moviment de pronació del canell durant el cop.
En aquests tipus de serveis la paràbola de la pilota és aproximadament definida possibilitant al contrari reconèixer de forma relativament fàcil la zona de terreny cap a on és enviat la pilota.

FLOTANT:
Els serveis sense efecte anomenats també flotants ("flooting"), estan determinats pel cop sec amb la pilota, el poc acompanyament del braç al cop i el fre sobtat del braç al contacte amb el mateix, això fa que fa que la
paràbola i la velocitat descrites per la pilota, no estiguin definides i provoquin caigudes brusques i inesperades generant un rebut difícil al contrari.

SERVEI PER SOTA DE FRONT
:
Els peus de forma de pas (esquerra davant, si és dret) a l'ample de les espatlles.
Les cames lleugerament flexionades. El tronc alguna cosa inclinat al capdavant. La pilota és sostingut amb la mà esquerra davant del jugador. L'altre braç lleugerament flexionat es troba darrere del cos.
El moviment de trobada amb la pilota comença amb el llançament curt de la pilota cap amunt. Seguidament el braç dret es desplaça cap endavant en forma de pèndol colpejant la pilota amb la mà oberta per la seva part anterior inferior. Després d'haver-se fet contacte amb la pilota totes els moviments posteriors estan en funció de possibilitar al jugador penetrar al terreny i ocupar la zona corresponent, preparant-se per a la realització de la propera acció.

SERVEI PER SOTA LATERAL:
Col·locant lateralment a la malla i d'enfront de la línia lateral del terreny. Els peus en forma de pas, aproximadament a l'ample de les espatlles, les cames lleugerament flexionades. El tronc alguna cosa inclinat al capdavant amb una petita torsió cap al braç que colpeig. La pilota és sostingut amb la mà dreta o esquerra davant i el braç contrari es retira cap enrere. Es llança la pilota una mica cap amunt on el braç dret es desplaça lateralment des del darrere cap a davant colpejant la pilota amb la mà oberta.
NOTA. Això últim és vàlid per a tots els treguis, raó per la qual ometrem en els altres treguis batejar.

SERVEI DE VELA:
Col·locat lateralment a la malla els peus en forma de pas. Cama dreta per als drets es col·loca davant contràriament a tots els altres treguis. El pes del cos reposa en el fonamentalment sobre la cama dreta. Tronc lleugerament inclinat cap al front. La pilota se sosté amb la mà esquerra, la mà dreta se situa sota i darrere semiflexionada. Es deixa anar la pilota i la mà dreta va a la trobada del mateix. El contacte es realitza amb la vora de la mà (unió del dit índex i polze) per la part inferior i cara externa de la pilota. En aquest moment el pes del cos reposa completament sobre la cama que es troba davant.

SERVEI PER DALT DE FRONT DES DEL LLOC:
El jugador es col·loca de cara a la malla. La vista al capdavant, peus en forma de pas aproximadament a l'ample de les espatlles (peu esquerre davant). La pilota se subjecta amb una de les mans o ambdues. Es llança aproximadament un i mig metre per sobre del cap, desplaçant-se el braç esquerre cap amunt fins a col·locar-flexionadamente davant de la cara, mentre que el braç dret continua la seva trajectòria cap amunt i enrere, quedant semiflexionat enrere i amunt dóna el cap. En aquest moment el pes del cos es recolza en la cama de darrere. El moviment cap a la pilota comença amb una extensió de la cama de darrere, passant el pes del cos des de la cama de darrere cap a la cama d'endavant. Quan les dues cames es troben en el seu moment d'extensió més gran la mà fa contacte amb la pilota en la seva part posterior i superior produint-se un moviment de pronació del canell, el que fa que la pilota giri. Simultàniament al cop (contacte) es trasllada la cama de darrere cap endavant.

SERVEI PER DALT DE FRONT A SUSPENSIÓ:
- Posició de front a la malla
- Cames en forma de pas
- Pilota sostingut amb les dues mans
- Vista al capdavant
- Separat de la línia final del terreny (de 3-5 m de distància. Es llança la pilota cap amunt i endavant amb una o dues mans.
- Llançament de la pilota amb dues mans aporta més seguretat i major coordinació, preferentment la pilota es llança cap dins del terreny, per guanyar en distància al cop.
- Simultàniament al llançament es produeix el primer pas de la carrera cap endavant, produint-se un moviment de translació dels dos braços, des del darrere al capdavant i cap amunt. Abans de elevar-se el cos es realitza similar al servei de tennis. Després de produir-se el contacte amb la pilota el jugador cau dins el terreny recolzat sobre dues cames, esmorteint la caiguda amb un moviment elàstic.

SERVEI PER DALT LATERAL (GANXO):
Posició lateral a la malla (espatlla esquerra o dret "mira" a la malla). Cames separades i semiflexionades, en forma de pas, aproximadament a l'ample de les espatlles o paral·leles. Pilota sostingut amb una o amb les dues mans al capdavant. Vista dirigida al terreny contrari.
La pilota es llança a una alçada aproximada d'1 m. Per sobre del cap i al capdavant realitzant una flexió i torsió dorsal del cos cap al costat dret o esquerre. Segons el cas. El desplaçament del braç estès cap avall en aquest moment.

El pes del cos descansa sobre la cama dreta la qual aquesta flexionada, el moviment del cos cap la pilota comença amb una extensió de la cama dreta, produint-se un desplaçament del pes del cos cap a l'altra cama mantenint-se el braç estès.
El contacte amb la pilota es realitza al palmell de la mà, amb el braç estès. Simultàniament al cop, flexió ventral de l'articulació de la mà i es realitza un desplaçament del cos cap endavant (moviments per entrar en el terreny).

SERVEI PER DALT DE FRONT DE FLOOTING:
Peus en forma de pas a l'ample de les espatlles. La pilota és subjectat amb la mà esquerra, el braç dret es manté flexionat al costat del tronc i la mà a l'alçada del cap. La vista està dirigida al terreny contrari. La pilota es llança a poca alçada, (més precisió en el contacte), poca flexió del tronc, la mà del jugador (oberta i rígida) va a la trobada de la pilota i li infringeix un cop fort al punt mitjà amb poc acompanyament del braç i un fre brusc del mateix. El braç estès en el moment del contacte.

SERVEI PER DALT LATERAL (FLOOTING):

Postura i moviment per a la preparació del contacte amb la pilota. El jugador es col·loca lateral a la malla amb una cama més avançada que l'altra i subjectant la pilota amb les dues mans, la vista va dirigida a la pilota. Novament té lloc un moviment cap amunt i endavant acompanyant els braços a la pilota fins al mateix aproximadament sobre l'eix vertical del cos. En aquest moment el jugador colpeja amb el puny o la vora anterior dóna la mà i el braç estès sobre el centre de la pilota. També és important en aquest tregui la parada brusca del braç (fuetada).