martes, 2 de junio de 2015

Tipus de Vòlei


-Volei  platja:
El vòlei o voleibol de platja (també voleibol de platja i vòlei platja), és una variant de voleibol que es juga sobre sorra, generalment a la platja, encara que són molt populars els tornejos en localitats de l'interior amb camps artificials. A partde la superfície de joc, i que es practiqui a l'aire lliure, l'altra variació més visible amb el voleibol és el nombre decomponents de l'equip.






El reglament que s'aplica en competicions oficials estableix equips de dos jugadors sense opció a cap canvi; però la seva gran popularitat fa que el vòlei platja es jugui de manera informal en qualsevol part, i és molt habitual en els tornejos populars establir equips de quatre jugadors.


- Volei assegut:
El voleibol assegut és una variant de voleibol per a atletes discapacitats. La seva vistositat i consegüent popularitat és comparable amb les del voleibol i el vòlei platja. L'estructura del joc és la mateixa que la de voleibol, excepte en els aspectes relatius a la mobilitat dels jugadors:
-Es Exigeix als jugadors que conformen l'equip uns graus de discapacitat mínims.
-Els Jugadors han de romandre asseguts, mantenint la pelvis en contacte amb e
l terra, i l'elevació en el moment de jugarla pilota és falta.
-El Camp i les diferents zones coincideixen amb les de voleibol, salvo per les seves dimensions:
10m de llarg i 6 m d'ample.
-La Línia d'atac s'avança a 2 m de la xarxa.
-La Altura de la xarxa és menor: 1,15 per a homes i 1,05 dones.
A nivell internacional, el voleibol assegut està regit per l'Organització Mundial de Voleibol per a Discapacitats.





-El Bossaball:

És un joc d'equip desenvolupat amb elements de diversos esports: voleibol, futbol i capoeira. Basat en les regles delvoleibol, es juga sobre una superfície de matalassos inflables i llits elàstics, i permet major nombre de tocs i molta mésespectacularitat en els salts.





Inventat a Espanya per l'empresari belga Filip Eyckmans en 2004, es va introduir per primera vegada a les platges espanyoles en l'estiu de 2005.

No hay comentarios :

Publicar un comentario