viernes, 5 de junio de 2015

CURIOSITATS DEL VOLEIBOL  i  MESURES DE LA PISTA DE  VOLEIBOL.





Formació i marcador:

 Un partit està format per tres, quatre o cinc sets. Els partits de voleibol es disputen al millor de cinc tandes que reben, igual que en tennis, el nom de sets. En el moment en què un dels dos equips acumula tres sets guanyats, guanya el partit i es dóna per conclòs l'enfrontament. Un equip guanya un set quan aconsegueix o supera els 25 punts amb un avantatge de dos (ie: amb 25-23 es guanya, però amb 25-24 caldria esperar al 26-24 i així successivament mentre cap dels dos equips no aconsegueixi els dos punts d'avantatge).

 Formació:

Quants jugadors? 

Cada equip juga amb sis jugadors que poden ser substituïts. Tres dels jugadors formen la línia davantera, en tasques d'atac i els altres tres es col·loquen darrere i actuen de defensors o defenses.

Rotacions

Quan un equip anota un punt, serà l'encarregat de posar en joc la pilota. Quan es pren el servei al contrari, els sis jugadors han de rotar la seva posició en el camp en el sentit de les agulles del rellotge. Això fa que tots els jugadors es vagin alternant en les posicions de davanters i defenses.

 


No hay comentarios :

Publicar un comentario