viernes, 5 de junio de 2015

Moviments tècnics


El tot vent:

El tot vent és el fonament tècnic més bàsic i elemental del voleibol i tenint en compte la importància que revesteix, sobretot en les accions ofensives d'un equip, hem de considerar totes les possibles alternatives com pot realitzar-se.Ja és conegut per tots que el tot vent de pilotes altes amb dues mans podrà executar-se endavant, enrere i lateral; i que durant l'execució principalment els moviments executats pels braços seran els que ens permetran observar una acció diferent en cada cas. Abans de començar amb la descripció tècnica de cada un d'ells, hem d'aclarir que el tot vent executat amb intencions de preparar l'atac és el que s'anomena PASE.

Tot vent ENRERE DE PILOTES ALTES:


És una passada que s'utilitza amb l'objectiu d'enganyar al contrari, ja que se li ocasiona a la trajectòria de la pilota un canvi sobtat i inesperat en la seva direcció, per des concertar l'adversari en la seva col·locació i organització defensiva. Aquest tipus de passi algunes vegades pot utilitzar-se en situacions de constrenyiment, però, generalment és l'armador o aixecador de l'equip qui amb més freqüència el fa servir. Una de les tàctiques de joc més usades és la de dirigir la pilota a posicions o llocs on l'equip contrari ofereixi menys resistència i això bé pot aconseguir amb la utilització de la passada enrere, ja que forma una manera sobtada de sorprendre a l'oponent sense donar-li temps de reacció 

Tot vent LATERAL DE PILOTES ALTES:

Aquest tipus de voleo es realitza amb els mateixos objectius tàctics que el descrit anteriorment. Enganyar, sorprendre i no evidenciar són els ingredients que li posen el caràcter als sistemes ofensius d'un bon equip, per aquesta raó el tot vent lateral i el tot vent enrere seran eines de treball que s'utilitzaran amb força freqüència. a 

SERVEI: 

El servei o tregui permet posar la pilota en joc. El seu objectiu principal radica en intentar dificultar la construcció de l'atac de l'equip contrari o arribar a un tant directe.Hi ha diferents tipus de treguis, diferenciant-se entre ells fonamentalment per la forma de cop i la trajectòria descrita per la pilota.

REMAT:

Hi ha diferents tipus de rematada.

    
Rematada diagonal o de front
    
Rematada amb gir: Del cos, de la mà, del braç
    
Acabament lateral (ganxo)
    
Rematada de canell
    
Finta (toc). 


BLOQUEIG:

Aquest és l'element més eficaç de la defensa del camp, sent la seva eficàcia actualment decisiva per al resultat final del joc i principalment en el sector masculí. És un fonament més aviat físic tàctic que físic tècnic. La seva execució tècnica és relativament fàcil, en comparació amb les altres.


 http://www.infowarehouse.com.ve/pugoz/otros/deporte_voleibol.pdf

No hay comentarios :

Publicar un comentario