viernes, 5 de junio de 2015

Lliga Mundial de Voleibol

La Lliga Mundial de Voleibol és una competició anual masculina. Va ser creada el 1990 i enfronta les millors seleccions del món. És la competició de major durada organitzada per la FIVB i la que més diners deixa.
 

Lliga Mundial de Voleibol de la FIVB
Temporada o torneig actualLiga Mundial de Voleibol de 2014
 
Dades generals
esport: Voleibol
Fundació: 1990
Equips participants: 16
 
Dades estadístiques
Campió actual: Estats Units
Més campionats: Brasil (9)


Actual sistema de joc 

A la Lliga Mundial classifiquen els millors 14 del torneig anterior. La resta ha de revalidar la seva plaça contra el guanyador d'algun dels diferents tornejos continentals.
Els 16 participants es divideixen en quatre zones, A, B, C i D. A cada zona s'enfronten tots contra tots (Ronda Intercontinental), quatre vegades contra cada equip, sent cada equip local dues vegades i dues vegades visitant. Els partits es disputen cada setmana, en dies divendres, dissabtes i diumenges. Es comptabilitzen tres punts per victòria, en cas que el joc duri 5 sets la puntuació és de dos punts per al vencedor i un per al perdedor.
En acabar tots els partits, els dos millors equips de cada zona en la taula, excepte el segon de la zona C, classifiquen a la ronda final, als quals se li suma l'amfitrió de la ronda final.
En cas que es produeixi un empat en punts entre dos o més equips, la classificació es defineix dividint el nombre de punts aconseguits en tots els partits pel nombre de punts en contra.
En la següent ronda, que ja es disputa a la ciutat seu, els sis equips classificats es divideixen en dues zones, A i B, en què també s'enfronten tots contra tots, però només una vegada davant de cada rival. Els dos millors de cada zona classifiquen a les semifinals.
    En semifinals, el primer de la zona A s'enfronta al segon de la zona B i viceversa.
    Els dos equips no clasficados a semifinals juguen pel 5è lloc.
    Els dos equips que van caure en semifinals juguen pel 3.er lloc.
    Els dos equips que van vèncer en semifinals juguen la final.

No hay comentarios :

Publicar un comentario